2. dünya savaşı bitti ama oyunlarda hala devam ediyor. Bu sefer savaşa uçakların gözünden bakacağız. Simülasyon oyunu sevenler için denenmesi gereken bir oyun. Neoqb tarafından geliştirilen Rise of Flight: The First Great Air War (ROF), bizleri Birinci Dünya Savaşı zamanına götürüyor. ROF’a başladığımızda bir hesap yaratmamız gerekiyor, yoksa oyuna giremiyoruz. Hesabı oyunun sitesinde açıp, yapımla birlikte gelen CD-Key’i aktif etmeniz gerekiyor. Bu işlemleri tamamladıktan sonra artık ROF’a girebiliriz. Yapımda aslında Single Flight, Skirmish, kariyer modu ve multiplayer başlıkları yer alıyor. Eğer gökyüzüne olabildiğince hızlı çıkmak istiyorsanız; Fokker D.VII, Albatros D.Va, Nieuport 17.C1 ve 28.C1, artı SPAD XIII beş farklı model uçaktan birini seçebilirsiniz.
Campaign kısmında ise çeşitli görevleri yapıyoruz ve yükseliyoruz. ROF’un asıl ince detayları ve gerçekçiliğini uçağı kullanmaya başladığınızda görüyorsunuz, hatta görmek ne kelime resmen hissediyorsunuz. Kullandığımız uçaklar son model teknoloji değil. Dönemin uçaklarındaki manevra kabiliyeti ve tepkileri yapımda aynen yer almış. Düşmanlarla çarpışırken ve uçarken detaylar kendini gösteriyor. Özellikle hasar modellemesi harika bir şekilde yapılmış. Mermileriniz düşmanların üzerine yağdığı zaman, uçakların gövdeleri yırtılıyor, parçaları kopuyor. Yapımda hava şartları da önemli. Gerçekçi şekilde hazırlanmış, sisli veya yağmurlu bir hava olabiliyor. Yağmur damlaları, uçağınızın ön koruma camına ve gözlüklerinizin üstüne düşüyor, bu görüşünüzü de engelleyebiliyor.
Rise of Flight: The First Great Air War Bilgisayar versiyonu demo veya Ücretsiz sürümdür. Oyunu indirmek için Oyunu İndir linkine tıklayınız. Oyunları yasal şekilde kullanmanızı öneririz.